VĂ RUGĂM NU VĂ AȘEZAȚI – Design românesc de sine stătător

va rugam

 

va rugamSCÁUN, scaune, s. n. I. 1. Mobilă, cu sau fără spetează, făcută pentru a ședea pe ea o singură persoană. Scamatorul, urcat pe scaunul lui, părea că se clatină. SAHIA, N. 69.
(DLRLC 1955-1957)

Ne place să sărbătorim creativitatea autohtonă cu scaun la cap. De aceea am decis să reunim o selecție eclectică de design românesc de sine stătător, cu sau fără spetează, la care să vă invităm să nu vă așezați. De stat ne-am tot săturat, așa că mărșăluim înainte cu interpretările designerilor români pentru obiectul care cu mult înainte de a deveni un decor util, a purtat pe brațele sale statutul, rangul și demnitatea (a)șezătorilor săi. Departe de a ne lansa într-o urzeală a tronurilor, punem scaunele înapoi pe picioare și le reconfirmăm statutul de obiect numai bun de admirat și abia mai apoi de așezat.
Vă așteptăm la Carturesti Carusel între 27 Februarie și 11 Martie pentru o plimbare printre scaune, iar de 1 Martie sărbătorim vernisajul cu o degustare de vin oferită de prietenii de la 1000 de chipuri wine bar și asezonată cu bunătăți așezate. Începem distracția de la 19:00, cu vedere la Carusel.

Scaune semnate de :

Alexe Popescu
Irina Neacșu
Prototip Studio
Șerban Sturdza
Atelier Mustață
Silva Artis
Ruxandra Săcăliș
Ana Neacșa
Foldo
Remesh
441 Design Studio

Eveniment susținut de 1000 de chipuri
Parteneri media: SUB25, Plăcerile lui Noe, The Institute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *