Call for Souvenirs – design de obiecte pentru călătorii sprâncenate

varianta-boost-fb


Așa-i că și tu te-ai plictisit de aceleași suveniruri care ajung  să se transforme într-un limbaj bâlbâit universal și prăfuit pe ușile noastre de frigider? Și ție ți se pare că dincolo de Hagi, Nadia și  Ceaușescu, ii și sarmale avem ceva mai mult de spus lumii despre noi? Sau poate că măcar le putem spune altfel, fără să trecem mereu prin comoditatea unui all-inclusive tradițional atât de accesibil și atât de ușor de uitat?

Dacă ai dat energic din cap în semn de „da” la toate aceste întrebări, ba chiar te-ai încruntat un pic în timp ce mâna îți fugea deja pe o foaie de hârtie schițând viitorul suvenirului românesc, așteptăm variantele tale de povești nemuritoare la rod@carturesti.net, până la data de 25 noiembrie 2017  10 decembrie 2017!

Joacă-te cu simboluri, explorează imaginarul colectiv, dă-te de trei ori peste cap și fii Prâslea cel nou și voinic al turismului de aur! Noi ne legăm să traducem povestea în realitate și să umplem rafturile Cărturești cu primele suveniruri de design #madeinro!

Propunerile vor trece în prealabil pe la biroul de check-in format din echipele Romanian Design Week  și Cărturești înainte de a desemna câștigătorul.

Dăm sfoară-n țară alături de  The Institute , Ladies, Wine & Design, Glamour Romania și SUB25.

Detalii tehnice

Pe lângă schiţa clară de produs, alături de un scurt text despre ce ştie el să facă, mai avem nişte fixuri de care-i musai să ţineţi cont:

– Vrem soluţii pentru producţia produsului final. Căutaţi ateliere, împrieteniţi-vă cu portari, mergeţi pe la fabrici. Vrem ca produsul să ajungă în mâinile cititorului urmând un drum clar, eficient şi autohton. Aşa cum fotbalul se joacă pe goluri, nici designului nu-i stă bine doar pe hârtie.

– Documentaţi-vă şi experimentaţi. Nu vrem lucruri care au fost deja făcute de altcineva în alt colţ al lumii şi nici adaptări involuntare. Nu vrem lucruri care să  funcţioneze doar pe hârtie, la nivel de schiță.

– Năzbâtia trebuie să fie şi vandabilă. Vrem un produs de design românesc care să dea totul pe teren, fără să fie nevoie de împrumut la bancă. Vrem să arate bine, să fie dezirabil, dar şi accesibil, să nască fantezii, dar fantezii palpabile.

– Vrem să ne întrebăm „Cum de nu ne-am gândit la asta?”

Pe scurt, vrem o idee bună dusă până la capăt.

 

Regulament Call for Souvenirs

–         Toate propunerile trebuie trimise la adresa de e-mail rod@carturesti.net în perioada 30 Octombrie – 25 Noiembrie 2017   10 decembrie 2017!

–          Propunerea trebuie să fie însoțită de schițe clare  şi de un text explicativ şi detaliat al produsului, care să cuprindă atât o prezentare concisă, cât şi detaliile tehnice de producție.

–          Produsul propus trebuie să fie realizabil şi verificat în acest sens.

–          Produsul propus trebuie să fie comercializabil conform legii în vigoare.

–          Propunerea trebuie să conțină soluții documentate şi punctuale de producție autohtonă.

–          Creația trebuie să fie una originală şi să respecte tema proiectului – autorul îşi asumă autenticitatea şi documentarea ideilor. Autorul va declara pe proprie răspundere că designul propus este integral creaţia sa şi că prin editarea şi difuzarea acestuia nu sunt încălcate drepturile patrimoniale şi morale ale altor persoane, definite conform legii nr. 8/1996 cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe.

–          Proiectul câştigător va fi decis de juriul format din echipele Romanian Design Week şi ROD Cărtureşti.

–          Proiectul câştigător va fi produs de către Cărtureşti şi comercializat în exclusivitate în rețeaua proprie de librării, autorul cesionând drepturile patrimoniale de autor pe termen nelimitat (în România sau străinătate)

–          Autorul va beneficia de acreditarea corespunzătoare muncii sale şi de o cotă parte din vânzările produsului, stabilită ulterior de comun acord.

–          Cărtureşti  îşi rezervă  dreptul de a modifica şi/sau completa Regulamentul, cu condiția înştiinţării prealabile a participanților cu privire la orice modificare a vreuneia din prevederile acestuia. Orice modificări/completări aduse prevederilor acestui Regulament vor fi comunicate către public prin publicarea pe pagina rod.carturesti.ro cu cel puțin 24 de ore înainte ca acestea să devină aplicabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *